03 Apr, 2020
Text Size
Up

De udsatte unge (PD afslutningsopgave)

De udsatte unge (PD afslutningsopgave)
File Size:
460.04 kB
Date:
21 april 2012
Downloads:
313 x

Afsluttende PD opgave om de udsatte unge i erhvervsuddannelsessystemet.

Det er sigtet denne opgave at undersøge de elever med svage forudsætninger, og deres muligheder for at kunne gennemføre en erhvervsuddannelse, udfra hvad forskningen i erhvervsuddannelserne viser af resultater, og hvordan vi som skole så kan planlægge og gennemføre uddannelser, således eleverne fastholdes og gennemfører et grundforløb, og derefter får en praktikaftale.

Analyser fra undervisningsministeriet viser at, ca. 20 % af de unge ikke gennemfører en ungdomsuddannelse. Fordelingen af de 20 % er:

  • 6 % aldrig går i gang med en ungdomsuddannelse.
  • 2 % starter men gennemfører ikke gymnasiet.
  • 12 % starter en erhvervsuddannelse men falder fra inden gennemførsel.

Disse tal alene viser at erhvervsuddannelserne som udgangspunkt skal løfte en meget stor del af målsætningen om de 95 %. Hvis de 12 % som starter på en erhvervsuddannelse gennemfører, lægges sammen med de 6 % som aldrig får en ungdomsuddannelse, er man ved at nå målet. Elevgruppen eller restgruppen som den ofte kaldt er en gruppe med mange pædagogiske udfordringer. De har jo valgt uddannelse fra i første omgang. En af årsagerne til frafaldet kunne netop være den meget høje grad af individualisering.


 

License Agreement

Creative Commons licens
PD afsluttende opgave De udsatte unge i by Jan Emtkjær Jensen is licensed under a Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel–DelPåSammeVilkår 2.5 Danmark License.
Based on a work at satri.dk.

I agree to the terms listed above
 
 
Powered by Phoca Download

Download PD opgaver